ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Eyyübiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızı Okul Müdürümüz Cumali BOZKURT'un açılışı ile gerçekleştirdik.Toplamda 23 proje yapıldı. Başta koordinatör öğretmenimiz Melike USTA olmak üzere emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

TÜBİTAK Bilim Fuarları'nın düzenlenmesi, bir yandan öğrencilerinizin bilimle buluşmasını sağlayarak soru sorma, problem çözme ve toplum karşısında kendini ifade etme yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunup, öte yandan okulumuzda idare, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği açısından olumlu bir ortam oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Bilim fuarımızın açılışı 28 Mart 2022 Saat 10.30'da olacaktır. Tüm velilerimizi bekleriz.

Mrt

Okulumuz bahçesi, öğrencilerimiz tarafından, hem kokusu hem görüntüsü ile etrafa pozitif enerji yayan güllerle donatılmak istendi. Öğrencilerimizin getirdiği gül fideleri öğretmen ve personeller ile bahçeye ekildi.Takım ruhunu en iyi yansıtan çalışmalardan biri oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

AMAÇ:Öğrencilerimizin, islamın temel kaynakları Kur'an ve sünneti anlamalarını ve yaşamalarını sağlamak , Kur'an ve hadislerin rolünü kavratmak ve bu sayede doğru bilgi doğru inanç doğru düşünce ve doğru davranış kazanmalarını sağlamaktır.

GENEL ESASLAR:Öğrencilere 40 hadis kitapçıkları dağıtıldı.Her sınıf seviyesinde öğrencilerin katılımı teşvik edildi.Yarışmalara katılımda gönüllülük esas alındı.Öğrenciler hadislerin arapça metin ve tercümesini ezberledi.Yarışma sözlü olarak okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma sonucunda başarılı olan ilk üç öğrenciye ödülleri törenle teslim edildi. 1. Öğrenciye 150 tl, 2. Öğrenciye 120 tl, 3. Öğrenciye 100 tl ödül verildi.

Mrt

Sınava girecek 12.sınıf  öğrencilerine rehberlik servisi ile bireysel olarak irtibat sağlanıp Öğrenci koçluk sistemi hakkında bilgi verildi.

Mrt

İstiklal Marşımız bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir.İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif ERSOY'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Okul Müdür yardımcıları, Okul Rehber Öğretmenleri , Okul zümre Başkanı ve öğrenci temsilcisi ile ;okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri için bir araya geldik. Güzel, faydalı, kapsamlı bir toplantı oldu.

Şbt

Okulumuzda öğrencilerimiz için aktif öğrenme ortamları oluşturmaya devam ediyoruz.Okul koridorumuzda tüm öğrencilerimizin kullanımına bırakılan satranç köşemiz , Zeka Oyunları Kulübümüz tarafından oluşturuldu. Emek veren herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Eyyübiye Müftülüğü tarafından okulumuz ziyaret edildi. Öğrencilerimize seminer düzenlendikten sonra akabinde hediyeler verildi. Okulumuz adına kendilerine teşekkür ederiz.

Ock

"Tartışarak Anlaşıyoruz" Münazara Etkinliği kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimizle münazara yapıldı. Emek veren öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilerimize ders öğretmenlerimiz tarafından seminerler düzenlendi.

Ock

İmam Hatip Liselerinin kurulmasına öncülük eden döneminin Milli Eğitim Bakanı A. Tevfik İLERİ'nin adı okul mescidimize verildi.

Ock

2021 YKS'de  Harran Üniversitesi İlahiyat bölümü ve Harran Üniversitesi Antrenörlük bölümünü kazanan öğrencilerimiz okulumuza davet edilerek  sınava hazırlanan öğrencilerimizle buluşturuldu.

Ock

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

Okulumuza gelen her velimize KADES uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz.

Ara

Okulumuzda kitaplık ve süreli yayınların bulunduğu veli kabul mekanımızı oluşturduk.